Testimonial Braine-le-Comte – Communicatie

by | sep 3, 2024 | Nieuws | 0 comments

Communicatie is de sleutel tot een succesvolle digitalisering binnen het lokaal bestuur. Uiteraard is een goede communicatie tussen de medewerkers van vitaal belang, maar ook met de externe diensten en de burgers. 

In deze blogpost ontdek je hoe Gwenaëlle Williot, communicatie verantwoordelijke voor Braine-le-Comte, ervoor zorgde dat alles vlot verliep wanneer ze van start gingen met het Eaglebe Smart City Platform. 

De uitdaging

Om de interne processen te vereenvoudigen, wou Braine-le-Comte hun beschikbare data centraliseren en zo goed mogelijk gaan hergebruiken. Op deze manier kan alle informatie vlot doorstromen tussen inwoners, medewerkers en externe diensten. Hiervoor gingen ze een jaar geleden op zoek naar een digitale oplossing, samen met de gemeente Soignies.

De voordelen voor het bestuur

Met Eaglebe vonden ze een centrale toepassing voor de verwerking van alle werken en evenementen op het grondgebied van het lokaal bestuur. Hiermee hebben alle medewerkers toegang tot de specifieke informatie die zij nodig hebben om hun job te kunnen uitvoeren.

Medewerkers uit verschillende diensten moeten elkaar hierdoor niet langer lastig vallen met simpele vragen. Deze antwoorden halen ze snel uit Eaglebe. Enkel voor complexere zaken blijft het menselijk contact nodig.

Daarnaast wordt deze info ook eenvoudig gedeeld met de inwoners. Alle werken en evenementen worden meteen weergegeven op een digitale publieke kaart, waardoor de communicatiedienst deze vergunningen niet meer moet vertalen richting de burger. Dit scheelt heel wat tijd voor de interne diensten en zorgt ervoor dat alle info correct wordt gepubliceert.

De voordelen voor de burger

Deze manier van publicatie zorgt ervoor dat de burgers beter op de hoogte zijn van wat er zich afspeelt op het openbaar domein van het lokaal bestuur. 

Verenigingen en aannemers die regelmatig evenementen of werken organiseren kunnen krijgen ook vele voordelen met deze nieuwe manier van werken. Zo kunnen ze aanvragen eenvoudig kopiëren of verlengen en krijgen ze een overzicht van alle lopende dossiers via het Eaglebe Portaal.

Ook wanneer de verantwoordelijke binnen de organisatie of binnen het bedrijf wijzigt, blijft het algemeen account zichtbaar zodat het overzicht niet verloren gaat.

De toekomst

Om informatie nog sneller en eenvoudiger te delen, wordt onderzocht hoe Eaglebe verder kan worden geïntegreerd met de andere software toepassingen van Braine-le-Comte.

Een eerste integratie die reeds werd gerealiseerd, is deze met de interactieve displays van de stad. Deze vormen de toegangspoort tot de nieuwe digitale toepassingen van Braine-le-Comte voor de inwoners die nog steeds liever worden geholpen aan het loket.

Samengevat

Voor Gwenaëlle staat Eaglebe voor:

  • Vereenvoudiging van de processen
  • Toegankelijkheid van data
  • Delen van informatie

Meer weten over het Eaglebe Smart City Platform en hoe we kunnen helpen bij de digitalisering binnen jouw stad of gemeente? Download ons e-book of boek een demo op maat!

Eaglebe Blog

De Eaglebe Blog brengt je de laatste ontwikkelingen van het platform, houdt je op de hoogte van aankomende evenementen en deelt al het nieuws uit de Eaglebe Community. Ontdek alles over Eaglebe op een iets minder serieuze wijze.

Categorieën

Ervaar de kracht van de kaart!